U Banatu stasavaju eko-istoričari i vrsni novinari

Krajem prošle godine izašli su rezultati konkursa "Školski zeleni press 2023." u organizaciji ekološkog udruženja "Zeleno pitanje" iz Novog Sada uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnosa sa verskim zajednicama.

EXIT obeležava 40 godina od Zimskih Olimpijskih igara Unity84 Festivalom u Sarajevu

Pre tačno 40 godina, Sarajevo, a sa njim i ceo region, bilo je centar sportskog sveta. Te daleke 1984. godine u ovom gradu su održane Zimske Olimpijske igre. U čast ovog velikog jubileja, organizacija EXIT, zajedno sa sarajevskom organizacijom Garden of Dreams, sa zadovoljstvom predstavlja najnoviji dodatak svojoj festivalskoj porodici – Unity84 Festival! Postavljen 2. i 3. marta, festival će preko dana biti održan na olimpijskoj planini Bjelašnici, dok centralni događaj u subotu, 2. marta u Domu Mladih predvode svetske zvezde elektronske muzike Hot Since 82 i Lee Burridge. Kao jedan od simbola zajedništva nastupiće i vodeći sarajevski dvojac After Affair, vunderkind srpske i regionalne scene Lanna, kao i brojni DJ-evi iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara.

Kakva je hrana u studentskim menzama? (AUDIO)

Od osnivanja, pre 70 godina, studentski centar Novi Sad bio je i ostao bitan stepenik na putu ka cilju većini koji su u najveći grad Vojvodine došli da steknu akademsko obrazovanje. Pored smeštaja osnovna delatnost mu je i ishrana pa su popularne studentske menze uvek izazivale veliku pažnju. 

Nagrade Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa

U subotu, 3. februara 2024. godine, u 12 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana svečanost povodom dodele nagrada Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa pod nazivom „Sveti Sava snagu stvara" koje organizuje Svetosavlјe iz Zrenjanina.

Za učešće u dualnom obrazovanju prijavilo se 500 poslodavaca

Za uključivanje u model dualnog obrazovanja za sledeću školsku godinu prijavilo se oko 500 poslodavaca koji su podneli 1.000 izjava o spremnosti za uključenje u dualni model obrazovanja, izjavila je rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević.

Đukić Dejanović: Podizati svest mladih o mentalnom zdravlju

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je potrebno da se podiže svest mladih o mentalnom zdravlju i destigmatizaciji, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Engleski bend Peter and the Test Tube Babies vraća se u SKCNS

Jedno od najvoljenijih i najuticajnijih pank imena, engleski bend Peter and the Test Tube Babies, vraća se u SKCNS Fabriku posle punih 10 godina, u subotu, 17. februara, a kao lokalna podrška nastupiće Fiskalni račun iz Bečeja.

Brkovi proslavljaju 20 godina benda spektakularnim koncertom u Beogradu

Popularna balkanska punk folk wellness atrakcija Brkovi, tokom ove godine obeležava 20 godina postojanja nizom koncerata u regionu, a najveći samostalni beogradski koncert do sada biće održan u subotu, 11. maja na Kalemegdanu.

Prve godine roditeljstva ključne su za formiranje ličnosti deteta

Izazovi pred kojima se mladi roditelji danas nalaze čini se da su brojniji nego što su nekada bili. Struka tvrdi da današnji roditeljski problemi počinju od nametnutih zabluda, ali da se oni mogu prevazići u najranijem periodu detinjstva, kada se formira odnos roditelj - dete.

Protokol koji treba da olakša učenicima-dijabetičarima svakodnevni boravak u školi (AUDIO)

Na nedavno održanoj tribini o ulozi zdravstva u obrazovnom sistemu kod dece i mladih obolelih od dijabetesa predstavljen je Protokol o postupanju u školama sa učenicima obolelim od dijabetesa. Protokol je dostavljen svim školama i od ove školske godine svi zaposleni bi trebalo da postupaju prema njemu.

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.